Recomandarile presedintelui ANSPDCP

In cadrul evenimentului organizat cu ocazia celebrarii Zilei Europene a Protectiei Datelor din data de 28 Ianuarie 2022, doamna Ancuta Opre, presedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, a tinut un discurs in deschiderea evenimentului, discurs prin care a adresat operatorilor mai multe recomandari.

Facand o analiza a celor constatate cu privire la activitatea operatorilor pe parcursul anului 2021, presedintele ANSPDCP le-a recomandat acestora, in special, intensificarea masurilor organizatorice interne necesare, inclusiv prin pregatirea periodica a angajatilor proprii, raportat la specificul activitatii operatorului si atributiile corelate ale acestora.

O interventie in cadrul evenimentului a avut si domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sanatatii, care a subliniat importanta ce trebuie acordata protectiei datelor cu caracter personal, mai ales in contextul pandemic, si preocuparile ministerului pe care il conduce in identificarea solutiilor adecvate in aceasta perioada.

In cadrul evenimentului au fost prezentate si dezbatute subiecte cu privire la exercitarea efectiva a dreptului de acces, prelucrarea datelor la nivelul website-urilor si aplicatiilor mobile, tot mai mult utilizate in contextul actual cand toate activitatile de baza migreaza catre mediul online.

De asemenea, participantii au tinut sa supuna atentiei consideratii privind viata privata in era digitala, transferuri internationale de date, precum si noile metode folosite pentru afectarea datelor personale.

Ne confruntam tot mai des cu practici neloiale care afecteaza intr-o masura foarte mare siguranta datelor din mediul online, iar din acest motiv autoritatile si specialistii doresc sa fie cu un pas inainte si sa anticipeze miscarile pe care urmeaza sa le faca cei care se fac vinovati de astfel de practici.

La incheierea conferintei, presedintele Autoritatii a multumit invitatilor pentru implicare si a exprimat disponibilitatea institutiei pe care o conduce de a colabora cu mediul public si privat, in vederea asigurarii unei efective respectari a dreptului la protectia datelor personale.

Sursa articol: https://www.dataprotection.ro/

Multumim,

Echipa MyBiz GDPR