Monitorul Preturilor-aplicatia care va permite sa comparati preturile practicate de diversi comercianti

Cea mai mare neliniste pe care o avem in aceasta perioada este aceea generata de posibila crestere a preturilor avand in vedere faptul ca multe industrii au fost destul de afectate de masurile impuse de autoritati in incercarea de a limita raspandirea noului coronavirus.

Exista insa solutii care sa ne ajute sa identificam cele mai accesibile preturi pentru ceea ce ne intereseaza.

De curand, Consiliul Concurentei a anuntat faptul ca pune la dispozitia consumatorilor o varianta actualizata a platformei https://monitorulpreturilor.info/ pentru a putea compara preturile produselor alimentare practicate de catre principalii comercianti. Platforma a fost lansata de anul trecut si actualizata acum pentru a raspunde nevoilor cetatenilor in plina pandemie.

In aceasta aplicatie aveti atat modulul de carburanti auto cat si modului de produse alimentare, ambele fiind utile pentru a face o comparatie a variantei de pret practicata de diversi comercianti pentru produsul care va intereseaza.

Aplicația a fost actualizată, astfel încât consumatorii să poată compara prețul practicat de magazinele din apropiere pentru fiecare produs dorit. Până acum, aplicația permitea compararea prețului doar pentru un coș ce conținea minim cinci produse.

„Am îmbunătățit aplicația Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare pentru a veni în sprijinul consumatorilor, în această perioadă în care trebuie să ieșim cât mai puțin din casă. Acum, aplicația este mai ușor de utilizat, iar consumatorii se pot deplasa direct la magazinul unde au identificat produsul de care au nevoie, la prețul cel mai bun,” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse comercializate în peste 1.700 de magazine aparținând unor lanturi de magazine sau comercianti.

O prezentare a acestei platforme, a modului in care aceasta poate fi utilizata si a ceea ce include va este oferita de Consiliul Concurentei accesand adresa http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/bucket15/id15453/comunicat_lansare_final.pdf.

Platforma este gestionată de Consiliul Concurenței, dar datele/informațiile sunt încărcate în aplicație zilnic, la nivel național, de către companiile partenere (cu exceptia Selgros, care actualizează prețurile la 2 zile, și Carrefour ,care a plafonat prețurile pentru 500 de produse alimentare de bază).

Platforma online www.monitorulpreturilor.info poate fi accesată la nivelul întregii țări de pe telefonul mobil, tabletă sau PC. Aplicația îmbunătățită este disponibilă si in Google Play și App Store.

Aceasta oferă posibilitatea de a contacta autoritatea de concurenţă atât pentru sesizări/reclamaţii, cât şi pentru recomandări, accesand sectiunea Contact.

Sursa: Consiliul Concurentei