Studentii au sansa de a face practica in cadrul ANSPDCP

Esti student sau cunosti un student care isi doreste sa afle mai multe in legatura cu protectia drepturilor omului, protectia datelor si dreptul la viata privata? Daca raspunsul este da, atunci avem o super veste pentru tine si persoana la care te-ai gandit.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal organizeaza un super concurs cu un premiu special, este vorba de un concurs on-line de eseuri adresat studentilor, avand ca tema „Asigurarea protectiei datelor in domeniul educational in contextul pandemiei COVID-19”. O tema de actualitate si destul de ofertanta pentru studenti, mai ales ca acestia au experimentat indelung, in cursul anului ce a trecut, modalitati noi de predare, participare la cursuri si de sustinere a examenelor in contextul pandemic actual.

Concursul se organizeaza cu ocazia implinirii, in data de 25 mai 2021, a trei ani de la data la care Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) a devenit aplicabil.

Inscrierea la concurs urmand a se realiza prin transmiterea unui eseu de pe adresa de e-mail a participantului impreuna cu consimtamantul sau (formularul de consimtamant fiind disponibil aici), pana la data de 18 iunie 2021, ora 12:00.

In vederea participarii la concurs, este necesara stabilirea calitatii de student. In acest sens, participantul va face dovada faptului ca este student prin:

  • transmiterea unui document relevant emis de catre institutia de invatamant superior pe care o frecventeaza (spre exemplu copie de pe legitimatia de student vizata pe anul universitar in curs cu blurarea datelor cu caracter personal, cu exceptia numelui si a prenumelui;
  • adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior din care sa reiasa ca participantul frecventeaza cursurile organizate de institutia respectiva de invatamant superior, cu blurarea datelor cu caracter personal, cu exceptia numelui si a prenumelui).

Eseul va avea maxim 10 pagini si va fi redactat folosind fontul Times New Roman, cu dimensiunea de 12 si o spatiere intre randuri de 1.5. In cele 10 pagini sunt incluse si notele de subsol, daca este cazul, precum si bibliografia.

Eseurile vor fi transmise pe adresa de e-mail dedicata concursului: eseu2021@dataprotection.ro.

Castigatorul concursului va fi desemnat in data de 25 iunie 2021, iar premiul va consta intr-un stagiu de practica in cadrul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Asadar, daca sunteti interesat sau cunoasteti persoane care sunt interesate, nu ezitati sa le aduceti la cunostinta detaliile necesare inscrierii. Un astfel de stagiu de practica, credem noi  ca ar ajuta foarte mult un student sa isi faca o idee referitor la activitatea autoritatii, la procedurile interne si modul in care reprezentantii autoritatii conduc investigatiile, indeplinesc proceduri si solutioneaza sesizarile primite.

Unde altundeva putem spune ca te afli in mijlocul actiunii atunci cand vorbim de aplicarea prevederilor regulamentului GDPR in Romania, daca nu in cadrul ANSPDCP?

Uram succes tuturor participanilor!

Sursa articol: https://www.dataprotection.ro/

Va multumim,

Echipa MyBiz GDPR