Adoptare de noi documente – Plenara Comitetului European pentru Protectia Datelor

In 28-29 Ianuarie 2020, a avut loc a saptesprezecea Plenare a Comitetului European pentru Protectia Datelor in cadrul careia au fost luate in vizor documente  precum Ghidul nr. 3/2019 privind prelucrarea datelor prin mijloace de supraveghere video , Ghidul privind vehiculele conectate, pentru a fi adoptate dar și  opiniile cu privire la proiectele cerintelor de acreditare a organismelor de certificare, supuse analizei de autoritatile din Marea Britanie si Luxemburg in temeiul art. 43 alin. (3) din GDP.

In ceea ce priveste Ghidul nr. 3/2019 privind prelucrarea datelor prin mijloace de supraveghere video  acesta a fost adoptat in forma finala. Ghidul  „constituie un instrument util in activitatea operatorilor si persoanelor imputernicite ce utilizeaza mijloace de supraveghere video.” Totodata, in cadrul acestuia sunt abordate, in principal, aspecte privind legalitatea prelucrarii, dezvaluirea imaginilor catre terti, confidentialitatea si securitatea prelucrarilor, cu numeroase exemple relevante.

Pentru cel de-al doilea ghid, mai exact ghidul privind vehiculele conectate, acesta pune in prim plan analiza prelucrarii datelor personale, luand in considerare cresterea semnificativa a acestor date utilizate de vehicule.

Mai multe detalii aici 

Sursa